Roergebakken spinazie
Vegetarisch bijgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Ca. 750 gr verse spinazie
1 knoflookteentje
1 uitje
Ca. 80 gr feta
Pijnboompitten
Peper en zout
Bereiding
Vul de wasbak met water en doe de spinazie erin. Goed husselen en dan laten rusten, zodat het zand zakt.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snipper de ui en knoflook.
Haal de spinazie uit de wasbak en laat het uitlekken in een vergiet.
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie in een wok.
Snij ondertussen de feta in kleine blokjes.
Doe beetje bij beetje de spinazie erbij en roerbak het op hoog vuur.
Giet eventueel overtollig vocht af.
Breng op smaak met zout en peper en roer de pijnboompitten erdoorheen.
Schep de spinazie op de borden en verdeel de feta erover.
Bereidingstijd
Wassen : 3 minuten
Snijden : 3 minuten
Roosteren : 4 minuten
Bakken : 10 minuten
—————–
Totaal : 20 minuten
Tip
voor een wat pittiger gerecht kun je er ook een Spaan pepertje doorheen doen. Verwijder de zaadjes en snipper het. Voeg toe tussen het fruiten en het toevoegen van de spinazie.